WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın

Tasarımın soyut yaratıcılığına bir göz atın!


KURUMSAL KİMLİK

“Xebelion” nedir, ne anlama gelir?

Esasen “Xebelion” (Zebêliıyn) kelimesi doğaçlama olup okunuşu ve yazılışı açısından mistik ve mitolojik hissettirmesi için tasarlanmıştır. Oluşturucusun aklındaki anlamı ve ifade ediliş biçimi ise; “Xebelion insanın ruhunun bir parçası, hayatı boyunca ulaşmak için can attığı en önemli parçası. Kişinin kendini tamamlama hissiyatını tüm benliği ile kucaklayacağı en kutsal makamdır.” diyerek kişinin Xebelion’a ulaşması gerektiği bir makam olarak ifade etmiştir.

Xebelion’un logosunun özellikleri nedir, ne anlama gelir?

Logonun özellikleri; arka plan renklerinde siyahı (#000000), beyazı (#FFFFFF) ve şeffaflığı kullanır. Logo çerçeve şekli bakımından tam oval daire, yumuşatılmış kare ve keskin köşeli kareleri kullanır. İç desen rengi olarak siyah arka planda beyazı (#FFFFFF) kullanır. Beyaz arka planda ise, siyahı (#000000) kullanır. Logo gölgelendirme veya degrade içermez.

Logonun anlamı ise; temelde yumuşak köşeli ve diğerinin dikey tersi bir yarı çaprazlardan kesikmiş iki adet dikdörtgen görmekteyiz. Bu temel şekiller bir mistik bir sarayı temsil etmektedir. Ancak bu sarayda bir kusur mevcuttur. Logonun anlamı ise; temelde yumuşak köşeli ve diğerinin dikey tersi bir yarı çaprazlardan kesikmiş iki adet dikdörtgen görmekteyiz. Bu temel şekiller bir mistik bir sarayı temsil etmektedir. Bu sarayın ilham olduğu logo şu hikayeden esinlenmiştir.

“… tüm o yorgunluk ve acı ile vadiyi geçen Nibis Lamutra dağının eteklerine ulaşmıştır. Son tırmanışa geçmeden biraz dinlenebilmek için kamp yapacak uygun bir yer aramaya koyulan Nibis vadiden buz gibi soğuk suyun aktığı nehrin dibine ulaşır. Bu nehir efsaneye göre sürgün edilmeden önce kutsal makam olan Xebelion’da yaşayan ‘Tanrı’ Gahloth’un kendi oğlunu açgözlülüğü yüzünden boğduğu nehir olarak bilinirmiş. Gahloth’un oğlunun yetişkin olduğunda babasının yerini Xebelion’da alabileceği ihtimaline karşın açgözlü tanrı Gahloth oğlunu öldürmüştür. Çünkü tanrı soyundan sadece bir kişi Xebelion’a kabul edilirmiş. Bu eylem sonucu da Xebelion ‘da zamanın sonuna kadar kalacağını düşünmüştür. Ancak Xebelion’un hakimi Deuxeb onu sürgün edip tüm tanrısal güçlerini elinden almıştır. Böylece Gahloth kendi açgözlülüğü yüzünden “Bencillik Tanrısı” olarak anılıp sefalet içinde ölmüştür. Bu olaydan sonra Hakim Deuxeb Xebelion’un girişini ölümlü insanlara açmıştır ancak makamın kabulüne tek bir büyü işlemiştir. Bu büyüye göre Xebelion’a girebilmek isteyen herkes tüm bencilliğiden sıyrılıp kalbinde tek bir kötü niyet bulundurmadan gelmelidir. Bu kötülükleri taşıdığı halde içeriye girmeye çalışan her insan için Xebelion’un kapıları ve sınır duvarları Lamutra dağının tepesinde genişleyecektir. Ve bunu öğrenen her insan Xebelion ‘a girişin daha kolaylaştığını ve daha fazla insana yer açılmış olduğunu sanıp hicrete çıkmıştır. Yıllar boyunca Xebelion kötülerle ve şeytanlarla dolup taşmıştır. Artık Dağın tepesine sığmayan kutsal makam Lamutra dağının tepesinden aşağıya kayarak devasa bir heyelan ile bu kavmi de beraberinde yaşamdan temizlemiştir. Deuxeb, melekleri ile insanlara verdiği vaazlarında; “Bencillik ve açgözlülük en aşağılık insanın özellikleridir, sizler ki hakketmediğiniz hazineler için açgözlülüğe kapıldınız. Yıllarca kan döküp, çalıp, kendi evlatlarınızı bile katlettiniz. Siz ki kendini bilmezler hakkınızdan fazlasını istemeseydiniz makamı hak edenlerin de yaşamlarına kıymazdınız.” diyerek Gahloth’un düştüğü gaflete düşenlerin sonunun hep daha kötüsü olacağını tebliğ etmiştir. Efsaneyi yıllar önce Xebelion hicretinde ölen babasından öğrenen Nibis geceyi geçirdikten sonra Xebelion’un harabelerine ulaşır. Ve gördüğü manzara karşısında donup kalır. Binlerce insan harabelere dokunup kutsanmak için birbirini ezercesine kavgalar ediyor hatta birbirlerini öldürüyorlardı. Efsaneyi içinden geçiren Nibis alınacak dersin asla alınamadığını bir kez daha öğrenmiş olmuştu.”

Ne Yapıyoruz?

Zihinsel ve duygusal yoğunluk içeren duvar kağıtları, posterler, tablolar, dijital sanat eserleri, baskılar, metinler, müzikaller ve illüstrasyonlar yapıyoruz. Daha fazlası için bağlantılara göz atabilirsiniz.

Vizyon ve Misyon

Sanatın dijitalleşmiş çağında sanata bakış açısını yoğun aynı zamanda minimalist bir şekilde ileriye taşımak.

Reklam

WordPress.com’da Blog Oluşturun.